Lunes, 11 noviembre 2019

Alejandro Fernández gaña en Negreira con récord do circuito

O atleta do club Ourense Atletismo, Alejandro Fernández, foi o vencedor absoluto da cuadraxésima edición da Carreira Popular A Clásica de Negreira, con récord dun circuíto homologado en 29 minutos e 29 segundos. Venceu nun emocionante man a man no último quilómetro co kenyana Samach Kiprop, triunfador na carreira Coruña10. Cedeu tres segundos na liña de meta con respecto a Alejandro Fernández, que se converte no segundo galego (despois de Lolo Penas) capaz de vencer ás gacelas africanas nun 10.000 tan esixente como o de Negreira, marcado pola incesante choiva. O terceiro posto foi para Vestus Cheboi, con 29.37. Na cuarta posición entrou o vencedor da pasada edición, o marroquí O Hassan Oubaddi, con 30.14. Quinto e sexto foron os kenyanos Philemon Kemboi e David Kriputo, respectivamente.

No apartado feminino, o triunfo foi para a nova promesa de Portugal, Susana Godinho, que entrou no posto dezaoito con 34 minutos e 32 segundos. A medalla de prata foi para a última gañadora en Negreira, a kenyana Rebeca Jeruto, posto vinte con 34 minutos e 36 segundos, por diante do seu compatriota Jeniffer Koech, no posto 24 da xeral. A cuarta posición foi para a lusa Marisa Barros, mentres que en quinto lugar quedou Rocío Alvite, de Mazaricos, primeira galega na meta.

Na clasificación de premios aos mellores galegos, á parte do gañador Alejandro Fernández, están Lolo Penas (sétimo) e o local Jorge Crespo (décimo, cun crono de 32.57). En mulleres, os premios foron para Rocío Alvite, Irati Lorza e María Carballido. En locais, tras Jorge Crespo chegou Luís Calvo, décimo cuarto na xeral, e Marcos Campos, no posto 40. En mulleres locais venceu Irma Oroña, por diante de Corinne Alsina e Josefa Cajuso.O primeiro premio por equipos foi para o Atletismo Sar, seguido do Arenteiro e do Atletismo O Pino. Na carreira 5 K impúxose Iván Abeledo (O Pino), tamén vencedor xuvenil, por diante de Carlos Iglesias (Atletismo Santiago) e Martín Rodríguez (Lugo Running). En mulleres venceu Nerea Lage (Atletismo Friol), gañadora á vez na categoría xuvenil, seguida de Uxía Bouzas (primeira cadete) e Tere Parrado (O Pino). Iván Rego, sétimo na xeral, foi o gañador cadete masculino.